Ik krijg regelmatig op het consultatiebureau een vraag over het ontlastingspatroon van een baby bij borstvoeding.Als colostrum is overgegaan in rijpe moedermelk wordt de ontlasting gewone borstvoedingpoep: smeuïg, soms waterig met vlokjes of klontjes en friszuur ruikend. - ZuidZorg JGZ
28 oktober, 2019

Ik krijg regelmatig op het consultatiebureau een vraag over het ontlastingspatroon van een baby bij borstvoeding.Als colostrum is overgegaan in rijpe moedermelk wordt de ontlasting gewone borstvoedingpoep: smeuïg, soms waterig met vlokjes of klontjes en friszuur ruikend.

Ik krijg regelmatig op het consultatiebureau een vraag over het ontlastingspatroon van een baby bij borstvoeding.

Als colostrum is overgegaan in rijpe moedermelk wordt de ontlasting gewone borstvoedingpoep: smeuïg, soms waterig met vlokjes of klontjes en friszuur ruikend. De kleur is (mosterd)geel, al kunnen andere tinten ook voorkomen. Veel baby’s produceren dagelijks meerdere keren ontlasting. Dit is meestal meer dan een veegje in de luier en soms zit het tot aan de nek. Het is niet ongewoon dat de ontlasting eruit ziet alsof er ‘zaadjes en pitjes’ in zitten.

We zien graag dat er minimaal één keer per 1-2 dagen ontlasting is. Het komt geregeld voor dat een baby na 6 weken minder poept maar controleer dan wel of hij goed blijft groeien. Want weinig ontlasting bij baby’s ouder dan zes weken kan er op wijzen dat de borstvoeding niet lekker loopt.

Meer info:
https://www.borstvoeding.com/artikelen/kindjeaandeborst/kraamtijd/ontlasting.html

Reactie(s)