Corona updates - Jeugdgezondheidszorg - ZuidZorg JGZ
Joepie verkouden Corona

Bekijk hier de laatste ontwikkelingen en maatregelen met betrekking tot het Coronavirus:

Het Coronavirus: Hoe gaan wij hier mee om?

ZuidZorg JGZ heeft haar werkwijze aangepast om verspreiding van het Coronavirus zo veel mogelijk tegen te gaan. Inmiddels bieden de huidige RIVM-richtlijnen weer ruimte voor een aangepaste dienstverlening op het consultatiebureau. We informeren je er graag over. Hieronder alle wijzigingen op een rijtje.

Wat betekenen deze wijzigingen voor jou?

Meer lezen

Het Coronavirus: mondkapjesplicht op consultatiebureaus en bij huisbezoek screeners

In lijn met de aankondiging van de regering op 30 september jl., vragen we alle medewerkers en bezoekers (ouder dan 12 jaar) van ons consultatiebureau om in de openbare ruimte (wachtkamer) een niet medisch neusmondkapje te dragen. We vragen ouders…

Meer lezen

Het coronavirus: Afspraken consultatiebureau kunnen om veiligheidsredenen worden verzet

Veiligheid staat bij onze consultatiebureaus altijd voorop. Zeker ook in deze Coronatijd. Wij zijn daarom genoodzaakt om onze jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen en teamassistenten bij zeer milde klachten al te laten testen op Corona, zodat we ook jouw veiligheid en die van je kindje kunnen waarborgen. Totdat we de uitslag hebben van deze testen, werken onze geteste medewerkers niet op het consultatiebureau. Zo voorkomen we eventuele risico’s op besmetting.

Meer lezen

Het Coronavirus: Consultatiebureau Bergeijk weer geopend

We zijn verheugd te melden dat ons consultatiebureau Bergeijk per 20 juli weer geopend is.

Meer lezen

Het Coronavirus: gehoorscreeningen uiterlijk 4 augustus ingehaald

Heeft je kindje zijn of haar gehoorscreening gemist tussen 23 maart en 4 mei? Geen zorgen, onze screeners verzorgen de gehoorscreening uiterlijk 4 augustus van dit jaar alsnog bij je kindje. Het is niet nodig om contact op te nemen voor het plannen van een inhaalafspraak van een gehoorscreening.

Lees meer

Het Coronavirus: Consultatiebureau Achtse Barrier weer geopend vanaf 15 juni

Goed nieuws! Maandag 15 juni opent het consultatiebureau aan de Achtse Barrier haar deuren weer. Vanaf die datum zijn er ook weer afspraken in te plannen op deze locatie…Meer lezen

Het Coronavirus: mondkapjes niet nodig in jeugdgezondheidszorg

ZuidZorg JGZ werkt conform RIVM-richtlijnen. Dit betekent dat wij een zorgvuldige screening uitvoeren en alleen gezonde JGZ-medewerkers en ouders met kinderen toegang hebben tot onze consultatiebureaus. Het is daarom niet nodig om preventief mondkapjes te gebruiken. Wij nemen uiteraard wel de nodige hygiënische maatregelen, zoals eerder gecommuniceerd (zie poster). 

Het Coronavirus: Gehoorscreeningen per 4 mei hervat

Vanwege de uitbraak van het coronavirus hebben we de gehoorscreening sinds 24 maart tijdelijk stopgezet. Het is de bedoeling dat we de kinderen die de screening gemist hebben in de afgelopen periode, alsnog gaan screenen.

Met de gehoorscreening wordt ernstig gehoorverlies opgespoord. De behandeling van ernstig gehoorverlies…Meer lezen

Het Coronavirus: Persconferentie kabinet van 6 april vertaald in 5 talen

Deze week meldde het kabinet, tijdens de persconferentie, dat de coronamaatregelen van 6 april verlengd worden tot en met dinsdag 28 april. Het blijft daarom belangrijk dat iedereen zich goed aan de regels houdt. Om de grote groep anderstaligen in Nederland hierbij te helpen heeft TVcN (Tolk- en Vertaalcentrum Nederland) de persconferentie vertaald in vijf van de veel voorkomende vreemde talen in Nederland.

Lees meer

Het Coronavirus: tijdelijke stop gehoorscreening voor pasgeborenen vanaf 24 maart

Uit veiligheidsoverwegingen is door de overheid besloten om de gehoorscreening bij pasgeborenen tijdelijk niet uit te laten voeren. Vanaf 24 maart gaan de reeds geplande afspraken dan ook niet meer door. Deze tijdelijke maatregel, met als doel om verdere Coronabesmettingen tegen te gaan, geldt in ieder geval tot en met 6 april. We zijn met meerdere partijen aan het kijken hoe we de gehoorscreening op een ander moment plaats kunnen laten vinden. Uiteraard informeren we alle ouders van kindjes die dit betreft meteen als hier meer duidelijkheid over is. Houd ook onze pagina www.zuidzorgjgz.nl/corona-updates in de gaten.

De gehoorscreening wordt meestal uitgevoerd samen met de hielprikscreening. De hielprik blijft…

Lees meer

Het Coronavirus: Consultatiebureau Achtse Barrier vanaf 24 maart tijdelijk gesloten

Afgelopen week zijn we benaderd door de huisartsen op de Achtse Barrier met het verzoek om tijdelijk voor hen plaats te maken op ons consultatiebureau, zodat we hen de nodige ruimte kunnen bieden om de enorme (verwachte) toestroom van (Corona-)patiënten op te vangen. Uiteraard hebben wij begrip voor dit verzoek en daarom sluiten wij op dinsdag 24 maart tot nader order, ons consultatiebureau aan de Achtse Barrier.

Wat betekent dit voor jou? 

Lees meer

Het Coronavirus: Consultatiebureau Bergeijk vanaf 24 maart tijdelijk gesloten

In navolging van onze locatie aan de Achtse Barrier in Eindhoven, sluiten wij vanaf morgen ook onze locatie in Bergeijk. Hier geldt dat lokale huisartsen een toestroom verwachten van (Corona-)patiënten in hetzelfde gebouw als waar ons consultatiebureau te vinden is in Bergeijk. We vinden dat deze locatie om die reden voorlopig niet meer geschikt is om ouder met kind te ontvangen en daarom sluiten wij op dinsdag 24 maart tot nader order, ons consultatiebureau in Bergeijk. 

Wat betekent dit voor jou? 

Lees meer

Het Coronavirus: Hoe zit het met de risico’s voor kinderen en zuigelingen?

Wij kunnen ons voorstellen dat je je zorgen maakt over de risico’s van het coronavirus voor jonge kinderen en zuigelingen. Op dit moment uiten de klachten bij kinderen en baby’s zich als een verkoudheid en worden zij er dus vaak niet ernstig ziek van. Kinderen zijn dus geen speciale risicogroep. Dat is ook een van … Meer lezen

Het Coronavirus: Informatiekaart en beelden beschikbaar

Pharos ontwikkelde in samenwerking met Thuisarts.nl van NHG een informatiekaart over het nieuwe Coronavirus (covid-19). Deze kaart beantwoordt de meest basale en belangrijkste vragen over het Coronavirus op een zo begrijpelijk mogelijke manier, met beelden. Pharos zal in samenwerking met Thuisarts.nl de informatie op deze kaart regelmatig actualiseren en publiceren op Pharos.nl en Thuisarts.nl. De informatie wordt binnenkort ook vertaald in het Arabisch en … Meer lezen

Jeugdgezondheidszorg

Hoe kun je ons bereiken?

Heb je vragen buiten je vaste contactmomenten op het consultatiebureau?

Telefonisch spreekuur: 
040 2 308 030
Op werkdagen tussen 9.00 en 11.00 uur en tussen 14.00 en 16.00 uur.

Afsprakenbureau
040 2 308 020
Bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur voor het maken of wijzigen van afspraken met het consultatiebureau.

Via e-mail:
jgz.secretariaat@zuidzorg.nl

Via Twitter: 
@ZuidZorgJoepie